Сигнализирай!

Разследват Никола Саркози за измама и манипулиране на свидетели (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.10.2023 г.
6
0

Разследват Никола Саркози за измама и манипулиране на свидетели. Те са свързани с друго разследване  - за финансирането на успешната му президентска кампания във Франция през 2007 г., пише Reuters.

Осъдиха Никола Саркози за корупция

Бившият президент на Франция Саркози е обвинен в "манипулиране на свидетел" и в "престъпно сдружение с цел извършване на измама", съобщиха медиите, като се позоваха на източници от съдебната система. За момента адвокатите му запазват мълчание.

снимка: Unsplash

Никола Саркози ще се явява на разпити пред съдия от този вторник като част от разследване, започнало през май 2021 г., след като френският бизнесмен с ливански произход Заид Такиедин оттегли свои предишни показания, че е внесъл либийски средства във Франция.

Саркози, който отрича да е направил закононарушение, е заподозрян в съучастие в действия, целящи да постигнат фалшива оправдателна присъда по свързаното с Либия дело, разглеждането на което ще започне в началото на 2025 г.

През май тази година Саркози беше осъден на три години затвор за корупция. Апелативният съд в Париж обаче постанови, че той може да излежи присъдата си у дома. Носейки електронна гривна, вместо да отиде в затвора. 68-годишният мъж е първият бивш френски президент, получил присъда лишаване от свобода.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.