Сигнализирай!

Първи кадри от нападението на "Хамас" над Израел (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
07.10.2023 г.
12
0

Първи кадри от нападението на "Хамас" над Израел. Екстремисти на "Хамас" навлязоха на израелска територия в ранните часове тази сутрин, след като изстреляха повече от 2000 ракети към Израел.

Напрежението между Израел и Палестина ескалира (видео)

До този момент израелските служби за спешна помощ съобщават, че броят на загиналите в Израел е най-малко 22. Като 545 ранени са пристигнали в болници. Палестинските медии обявиха четири смъртни случая в Газа. Има кадри, които твърдят, че показват превзет израелски военен обект. Най-малко един израелски танк е заснет да гори, заобикален от аплодиращи цивилни.

снимка: Youtube/The Guardian

"Днес хората възстановяват своята революция", каза лидерът на военното крило на "Хамас" Мохамед Дейф в записаното съобщение, докато призоваваше палестинците от Източен Ерусалим до Северен Израел да се присъединят към битката и "да изгонят окупаторите и да разрушат стените".

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви: "Ние сме във война и ще я спечелим". Министърът на отбраната Йоав Галант предупреди, че "Хамас" е "допуснал сериозна грешка" в една от най-сериозните ескалации на конфликта от години.

Видео: Youtube/The Guardian

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.