Сигнализирай!

Назначават повторна проверка за лечението на починалата Даная в "Пирогов"

Gospodari.com
Gospodari.com
07.01.2024 г.
18
0

Ще бъде назначена повторна проверка на 8 януари за лечението на починалата 15-годишна Даная след съмненията в резултатите от последната проверка. Това съобщават от Изпълнителната агенция “Медицински надзор” към Министерството на здравеопазването.

Съставът на екипа ще е различен от служителите, извършили първата проверка. "Медицински надзор" ще изпрати цялата документация, констативните протоколи и докладите от първата проверка на Главна дирекция “Национална полиция”, за да се установи достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.

Починалата Даная

“Детето ви ще умре заради вас, защото сте малоумна”: Лекар от “Пирогов” към майката на Даная, която загуби детето си, но спаси 4 души

В случай че се установи, че служителите на "Медицински надзор" не са изпълнили качествено и професионално задълженията си, те ще понесат съответната административна или наказателна отговорност.

"Одитният доклад на ИА „Медицински надзор“ за смъртта на Даная е пълен с лъжи и манипулации." Това заяви във Facebook майката на починалото в болница „Пирогов“ момиче.

Това са 52 страници лъжи, манипулации и противоречия. Днес лъсна истината за българските институции, които трябва да разследват и да гарантират справедливост.“, подчерта Ани Стоянова.

Никой родител не заслужава да преживее подобна трагедия. Майката на Даная заслужава да разбере какво се е случило и дали детето ѝ е станало жертва на лекарска немарливост.

Призоваваме новия екип да си свърши работата съвестно и виновниците да получат адекватни наказания.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.