Сигнализирай!

Безмилостен Григор Димитров на старта на Уимбълдън (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
01.07.2024 г.
15
0

Безмилостен Григор Димитров на старта на Уимбълдън разгроми сърбина Душан Лайович с трисетова победа - 6:3, 6:4, 7:5. Двубоят на корт №2 в Лондон продължи само час и 46 минути.

Първата ни ракета пречупи 56-тия в света с добра игра, но също така показа, че има леки проблеми в дясната ръка, като не стана ясно колко са сериозни те.

Димитров постигна трета победа от четири мача срещу Лайович.

"Не знаех дали ще е зле или много зле". Така Димитров описа чувството си преди първия мач в "Уимбълдън".

Световният №10 не даде много шансове на съперника си. Той записа 16 аса, общо 45 уинъра и спечели 92 процента от разиграните точки на първия си сервис.

Единствените му проблеми бяха в третия сет, когато Лайович проби и поведе с 3:0, а след това и с 4:1. Димитров обаче успя да изравни, след което даде един гейм на сърбина, преди да вземе още три поред, с което сложи край и на мача.

Григор Димитров се доближи до Топ 8 след резултата на “Ролан Гарос”

"Първият ден на турнира никога не е лесен, нервен е. Не знаех дали ще е зле или много зле - днес беше просто зле. Не знам на какво се дължи - просто нервност в стомаха. Винаги си задаваш въпроси, чудиш се как ще играеш", каза Димитров в интервю на корта след края на мача.

Гришо заяви, че след излизането си на игрището се е чувствал много добре в първите два сета.

"На трева трябва да си много добре подготвен. Опитвах се да правя правилните неща, да играя добре. Сложно е, защото при бекхенд с една ръка като мен трябва да стоиш много по-ниско на корта спрямо другите настилки. Трябва и повече да се движиш с краката", добави Димитров.

На въпрос дали става по-добър с годините като остаряващо вино, Димитров отговори: "Не знам, задават ми доста често този въпрос напоследък. Не мисля, че е някаква случайност, тъй като съм бил на това ниво и преди. Сега обаче загубите болят повече, отколкото преди 10 години, затова просто не искам да губя."

"Опитвам да се насладя на всеки мач", завърши Димитров.

Във втори кръг Димитров ще играе с Юнченг Шанг от Китай (№91), който победи Кристиан Гарин - 7:5, 6:4, 6:4.

Видео: Х

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.