Сигнализирай!

Ютюбърът IShowSpeed се самоиронизира с расистка шега с българска дума (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
12.07.2024 г.
135
0

Ютюбърът IShowSpeed се самоиронизира с расистка шега с българска дума. Българските медии и социални мрежи избухнаха вчера, след като стана ясно, че американецът е на първото си посещение в България.

Дарън Уоткинс се включи на живо със stream, в който яде българска кухня, игра хоро, прави крачета със столичния кмет Васил Терзиев и още много други неща.

В близо 3-часовия стрийм имаше момент, в който ютюбърът се подаде над оградата на механата, в която се намираше. Отдолу се бяха събрали негови фенове, а той им привлече вниманието като започна да крещи.

Американският ютубър IShowSpeed се озова в България с живо излъчване (видео)

"Heyy, I have one qustion for you"("Еййй, имам един въпрос за вас"), изкрещя американецът. Феновете се обърнаха към него и той зададе извика въпроса си: "How do you say "book" in bulgarian?"("Как казвате "книга" на български?").

Снимка: Скрийншот, видео YouTube

Различни хора започнаха да отговарят, като крещяха "книга, книга". От бързината на изричането на думата обаче "к"-то не се чуваше. Така "книга" прозвуча като английското "nigga", което е обидна дума за афроамериканците.

Ютюбърът изглеждаше възмутен, обърна се към камерата и каза "Are they calling me nigga?", ("Наричат ме негро?"). От видеоклипът обаче стана ясно, че той изобщо не е обиден, а това е била желаната реакция с цел забавление на аудиторията.

Уоткинс след това обикаля из заведението и започва да пита случайни хора същия въпрос. Всеки от тях му отговаря различно. Един дори казва "з*дник". Ютюбърът казва с ирония "Знаех си, че се шегуват". От това се потвърждава, че цялото е една голяма шега и той не е обиден.

Американецът е известен с чувството си за хумор и е хубаво да видим, че така се забавлява с българския народ!

Все пак сме длъжни да отбележим, че е неприемливо и расистко да се обръщаме към афроамериканци с това название. Това, че ютюбърът има чувство за самоирония, не означава, че може да се обръщаме така към всички чернокожи!

Видео: YouTube / IShowSpeed

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.