Сигнализирай!

Прокуратурата започна разследване за замърсяването на река Струма

Gospodari.com
Gospodari.com
27.09.2024 г.
225
0

Прокуратурата започна разследване за замърсяването на река Струма. Малко по-рано днес разказахме за подадения сигнал от кмета на Перник.

Кметът на Перник: Река Струма бе отровена тази нощ (видео)

Под ръководство на Районна прокуратура – Перник започна разследване по образувано досъдебно производство за замърсяване на водите на река Струма. В резултат на това е създадена опасност за животните и растенията в замърсения участък от реката.

снимка: iStock

На местопроизшествието е извършен оглед от екип от разследващи органи от ОД на МВР – Перник, в хода на който са иззети за изследване проби от замърсените води. Предстои назначаването на съответните експертизи за установяване на причината за замърсяването на реката. Провеждат се и разпити на свидетели.

Кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи в страницата си във Facebook, че река Струма е била отровена. „Река Струма бе отровена тази нощ. Държава няма! Сигнализирах веднага министъра на околната среда и водите, няма да направят нищо тази нощ. Евентуално утре“, написа той в социалната платформа и публикува кадър с кафяво-оранжев цвят на водата в река Струма.

Надяваме се, че извършителите ще бъдат открити и наказани! Недопустимо е да се стига до подобни замърсявания, които не само нарушават екоравновесието, но и застрашават животи!  

Прокуратурата започна разследване за замърсяването на река Струма

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.