Сигнализирай!

Какво ще се случи след смъртта на Насрала?

Gospodari.com
Gospodari.com
29.09.2024 г.
656
0

Какво ще се случи след смъртта на Насрала? Отговор на този въпрос се опита да даде проф. Владимир Чуков пред бТВ.

Според него обстрелът с ракети няма да спре и конфликтът ще продължи своята ескалация. 

„От израелска страна беше казано, че отношението към наследника на Хасан Насрала, ще бъде каквото беше и към самия него”, заяви професорът. 

ИЗРАЕЛ: УБИХМЕ НАСРАЛА

„Хизбула” получи много сериозни удари. Временният заместник е Наим Касем, но се очаква той да бъде сменен. Не знам дали ще има възможности да се въведат теологични нюанси. Ще има някакви колебания в управлението на организацията", каза още той. 

Междувременно стана ясно, че „Хизбула“ е опитала да ликвидира лидера на Израел Бенямин Нетаняху. Ракетата е била насочена към летището, на което е кацнал при връщането си от САЩ. Тя е била прихваната от радарите и свалена успешно.

Жертвите на вчерашните израелски удари в Ливан са 33-ма души. Около 200 са ранените. 

В Ливан е обявен ден за траур. 5-дневен траур обяви и иранският върховен лидер Аятолах Али Хаменей, тъй като Насрала бе много близък с Иран. Очаква се и тяхната реакция. 

Президентът на Съединените щати Джо Байдън определи ликвидирането на Насрала като мярка, носеща справедливост и отново призова за прекратяване на огъня.

Според представител на хутите случилото се няма да засегне съпротивата срещу ционисткия режим. А двата въпроса, които си задават всички днес, са: кой ще наследи Хасан Насрала начело на групировката и ще последва ли израелска сухопътна операция в Ливан.

Според професорът това е най-силният удар, който е получавала „Хизбула“. Той изрази и мнение, че Бенямин Нетаняху е премиер с 9 живота и ако има избори сега в Израел, вероятно той ще получи подкрепа.

Арабистът анализира още, че едва ли вече има безопасно място в Близкия изток , но не очаква мигранти оттам, както е била някога голямата вълна от Сирия.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.