Сигнализирай!

АПИ: Може да има винетки за Околовръстното на София

Gospodari.com
Gospodari.com
09:12 ч.
48
0

АПИ: Може да има винетки за Околовръстното на София. Причината са неуредици между Столична община и Агенция „Пътна инфраструктура“. Това за пореден път ни навежда на мисълта, че чиновническата немарливост продължава да бъде над интересите на гражданите.

От АПИ се оправдават, че от Общината се бави споразумението за съвместно поддържане на участъци от републиканската пътна мрежа. Заради това от Агенцията са задлъжнели вече със стотици хиляди левове.

В годините назад Околовръстния път се е поддържал въз основа на споразумителни протоколи, на чиято база се поделят отговорностите по поддържането на трасето, а жителите на София го използват без да е необходима е-винетка. Каквато се изисква за ползването на републиканска пътна мрежа.

АПИ алармира също, че Столична община също така вече пет поредни месеца не решава проблема с укрепването на надлеза при детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път към кв. „Бояна“ и движението не може да бъде пуснато. И допълват, че местната власт отказва да подпише споразумение с Агенция “Пътна инфраструктура” за тези дейности. С него може да се даде възможност за работа. АПИ не може да предприеме нужните дейности по укрепване на моста, тъй като имотът, в който те трябва да се извършват, е на Столична община.

Със сигурност оправдателният режим и взаимните обвинения между двете институции изглеждат като аматьорски цирк, зад който прозират нечии интереси. През годините сме виждали всякакви хора се опитват да си измият ръцете по най-грозния начин. В случая не знаем кой е виновен, знаем за чия сметка е всичко – за сметка на обикновените хора. Предлагаме на институциите две възможности – или да си свършата работата, или просто ръководителите им да подадат оставки, за да може да се намери човек, който ще помогне.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.