Сигнализирай!

Главчев и Терзиев ни успокояват: Нямало да има винетки за Околовръстния път (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13:48 ч.
197
0

Няма да бъдат необходими винетки за шофиране по Околовръстния път. Това заявиха столичният кмет Васил Терзиев и министър-председателят Димитър Главчев , съобщава bTV.

Няма такава опасност. Стараем се да има добър институционален диалог. Много пъти сме казвали, че не искаме да си говорим с други институции по медиите, въпреки че това се случва.“, каза Васил Терзиев, кмет на София.

Всичко свързано с АПИ го изглаждаме, знаете, че работата по моста на бул. „България“ си върви. Ние там си изпълняваме нашата работа, въпреки че не ни е вменена. АПИ не пое лидерството на този проект.“, посочва още той.

АПИ заплашва с винетки на Софийския околовръстен път заради спор с общината

Това, което е важно, е, че на територията на пътищата на Столична община не се дължи винетка, за да се придвижват хората по тях.“, поясни и Иван Василев, зам.-кмет по финанси и строителство.

За същото потвърди и Главчев в началото на заседанието на Министерския съвет. Премиерът определи спора между Столична община и Агенция „Пътна инфраструктура“ като отрицателен пример за работата между две институции.

Столичната община започва изграждане на втори надлез над „Бакърена фабрика“. Неговата роля ще е да облекчи трафика и да създаде по-добра транспортна свързаност на районите „Връбница“, „Надежда“ и „Люлин“.

Проектът е на стойност 19 милиона лева и се очаква да бъде реализиран до средата на 2025 година.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.