Сигнализирай!

Юрген Клоп официално се завърна във футбола

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
77
0

Юрген Клоп официално се завърна във футбола. Бившият мениджър на Ливърпул ще поеме поста Глобален ръководител на футбола в Red Bull, пише The Guardian

Само осем месеца, след като напусна „Анфийлд“, Клоп ще се завърне в играта като на важен пост в австрийския гигант за напитки.

Според уебсайта на Red Bull, новата роля на Клоп ще бъде да „управлява международната мрежа от футболни клубове на компанията“, като сред тях са Лайпциг, Залцбург, Ню Йорк Ред Булс, Брагантино и други). Той ще отговаря пряко по треньорски въпроси, философия на играта, развитие и трансфери на таланти и треньори. Заслугата за привличането на Клоп е най-вече на Оливер Минцлаф, настоящият главен изпълнителен директор по корпоративни проекти и инвестиции“ в Red Bull.

 

Клоп, обаче, няма да се намесва в ежедневния бизнес на клубовете, а по-скоро „заема стратегическа позиция на по-високо ниво, за да подкрепя отговорните за спорта в по-нататъшното развитие на философията на играта на Red Bull“. В допълнение, 57-годишният Клоп ще използва познанията си, за да подпомага Red Bull в търсенето на най-добрите таланти и ще участва в обучението на треньори.

 

„След почти 25 години встрани, не мога да бъда по-развълнуван да участвам в проект като този. Ролята може да се е променила, но моята страст към футбола и хората, които правят футбола това, което е, не“, заяви Клоп пред официалния сайт на Red Bull.

 

„Присъединявайки се към Red Bull на глобално ниво, искам да развия, подобря и подкрепям невероятния футболен талант, който е наше разположение. Има много начини, по които можем да направим това, като използваме знанията и опита на Red Bull и се учим от други спортове, и други индустрии“.

 

„Заедно можем да открием какво е възможно. Виждам ролята си предимно като наставник на треньорите и ръководството на клубовете на Red Bull, но в крайна сметка съм част от организация, която е уникална, иновативна и ориентирана към бъдещето. Както казах, нищо не може да ме развълнува повече“, допълни още германецът.

 

Няколко издания в Германия твърдят, че има клауза в договора на Клоп с Red Bull, според която той може да напусне поста си, за да стане селекционер на германския национален отбор, ако Юлиан Нагелсман напусне в бъдеще.


 

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.