Сигнализирай!

Румен Радев: Появиха се конкретни имена в сигнали за купен и корпоративен вот

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
284
0

Румен Радев: Появиха се конкретни имена в сигнали за купен и корпоративен вот. Това заяви президентът на брифинг, предава NOVA

МВР знае кой и къде купува гласове, но не прави нищо

Обществото ни е свидетел на множество сигнали и публикации за купен и корпоративен вот, появиха се и конкретни имена. Справедливостта е знак за демокрация. Към всички, престъпили закона, трябва да има еднакъв подход. Гражданите трябва да се върнат към урните, а в момента са отблъснати от тях. 

 

"Каня на среща ръководителите на отговорните институции, ЦИК и главния прокурор, за да обсъдим готовността за провеждане на изборите. Основна тема ще бъде гарантиране честността на вота. Още от първия ден на кабинета заявих, че приоритет е борбата с купения вот - по това ще съдим за цялостната му работа. Важно е обществото да разбере, че институциите демонстрират ефективност. Купеният и корпоративният вот са порочни явления, които изкривяват резултатите на изборите. Те вкарват представители в парламента и не отразяват гласовете на хората", посочи държавният глава. 

 

Днес президентът Румен Радев се среща с представители на институциите, отговарящи за подготовката на предстоящите предсрочни избори на 27 октомври. Поканени са министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, определен от Министерския съвет за координатор на подготовката на изборите, вътрешният министър Атанас Илков, изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, представители на Централната избирателна комисия и на Държавната агенция „Национална сигурност“. 

 

Скъпи приятели, гласувайте, нищо не е загубено! Вашият глас е важен! Сигнализирайте ни за всякакви изборни нередности на gospodari.com

 

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.