Сигнализирай!

СДВР най-после мести всички коли, отнети от пияни и дрогирани шофьори

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
78
0

От 2 октомври СДВР започна извозването на паркираните около районните управления в София 575 автомобила, иззети от пияни или дрогирани шофьори, съобщават от МВР.
Част от тях ще бъдат съхранявани в имот на МВР на територията на бившия Център за специализирана полицейска подготовка в Долни Богров. За целта той е предоставен от министерството на столичната дирекция. Обособеният терен е с големина 10,5 дка и може да побере около 550 автомобила.

Полицията продължава да отнема автомобили, без да осигури място за съхранението им (видео)

В София в рамките на една година са иззети 584 автомобила на шофьори, употребили алкохол или наркотици.

Конфискувани коли заемат и без това недостатъчните паркоместа в столичен квартал (видео)

Превозните средства се транспортират по предварително изготвен график. До настоящия момент там са разположени над 80 коли, които са били паркирани в близост до Първо и Осмо РУ. Предстои извозването на иззетите автомобили, оставени за съхранение и около останалите районни управления на територията на столицата. Над 200 от иззетите коли са откарани в други два терена на МВР.

Kрайно време беше да се осигури начин за съхранение на тези автомобили без те да заемат обществени паркоместа. Столицата се задъхваше и преди това, а колите блокират тротоари и входове. И това - благодарение на поредния закон, за чието изпълнение родните депутати изобщо не са помислили.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.