Сигнализирай!

Хартията за машинния вот ще бъде с допълнителни защити

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
95
0

Хартията за машинния вот ще бъде с допълнителни защити. Това каза председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова пред NOVA

В предстоящите избори няма да се използват ролки хартия за машинното гласуване, които са били произведени и използвани при предходни избори. Хартията ще бъде със съвсем други, допълнителни защити, които до момента не са били утвърждавани и прилагани. 

 

Тя обясни още, че ЦИК е одобрила допълнителна защита за специализираната хартия, която не е използвана досега, като тя ще бъде една за частичните местни избори и друга - за изборите за Народно събрание на 27 октомври. По думите ѝ дори визуално се забелязва разликата между ролките хартия за двата избора.

 

Нейкова добави, че е постъпила информация от всички области с изключение на две, от голяма част от общините и печатницата на БНБ, във връзка с решението на ЦИК да бъдат унищожени всички неизползвани ролки хартия досега.

 

“По отношение на машинното гласуване, в петък, на 11 октомври, имаме готовност да се проведе т.нар. доверено изграждане на изпълнимия код от изходния код за изборите на 27 октомври в защитена среда, която осигурява Министерство на електронното управление”, съобщи Камелия Нейкова. Машините, които трябва да заминат за секциите извън страната, този път са 157. 

 

Гласувайте на 27 октомври! Само по този начин може да се промени нещо в България! Не може да не упражняваме гласа си, а след това да недоволстваме! За всякакви изборни нарушения ни сигнализирайте на gospodari.com

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.