Сигнализирай!

Хванаха рускиня, опитала да пренесе забранен бивник от морж през летище

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
99
0

Хванаха рускиня, опитала да пренесе забранен бивник от морж през летище. Той е бил конфискуван от германските митнически власти, пише The Berliner

Случката се е разиграла на летището „Берлин-Бранденбург“. Пътничката е пристигнала в Берлин с полет от грузинската столица Тбилиси в събота. Веднага след това тя опитала да излезе през изхода, на който пише „няма нищо за деклариране“. 

При проверката на багажа ѝ обаче митническите служители забелязали нещо необичайно. 24-годишната рускиня носела 60-сантиметров украсен бивник от морж, тежащ близо два килограма. Странният предмет бил увит в чаршаф. Жената твърдяла, че бивникът е подарък от баща ѝ, който живее в Русия. Митническите служители конфискували животинската кост. Започнато е разследване.

Предметът е бил специално украсен със скремшоу - форма на сложна гравюра върху слонова кост, първоначално разработена от моряците в китоловните кораби. 

Моржът е защитен вид и всеки, който внася това животно или части от него, трябва да отговаря на специални изисквания. Ако се докаже, че бивникът наистина е подарък, жената може да плати глоба от 10 000 евро, но сумата би могла да нарасне и до 50 000 евро, ако се установи, че тя в действителност го е купила.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.