Сигнализирай!

Гробище във Варненско бавно се превръща в сметище (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 1 час
148
0

Жители на с. Тутраканци сигнализират за гробищен парк, който се превръща в сметище, съобщава bTV. Селото е в община Провадия, област Варна.

Неизвестни нарушители изхвърлят боклук в близост до гробищния парк, който вече достига до плочите на покойниците. Нерегламентираното сметище започва да се образува от април тази година, твърди Петър Русев, жител на Провадия.

Има подадени сигнали до екониспекцията във Варна. На 28 август е направена проверка и са издали предписания до 1 октомври боклуците да бъдат почистени.

През август отпадъците бяха основно от битов порядък. Сега забелязвам значително количество на строителен и растителен отпадък“, казва Надежда Рачева, еколог на Община Провадия.

Тя обясни, че отпадъците се извозват до депо в с. Въглен, но има лимит и не може да се извозват боклуци от гробищния парк повече от веднъж седмично. Проблемът е, че след извозване се трупат нови боклуци, допълни Рачева.

Има идея Община Провадия да постави камери в района, които да установят нарушителите. От общината се надяват да почистят гробището да края на ноември.

Излишно е да коментираме колко грозно и непристойно е да се изхвърлят боклуци в непосредствена близост до нашите починали близки. 

Незаконно сметище тормози жители на столичен квартал (РЕПОРТАЖ)

Поредно незаконно сметище се появи в София (видео)

 Предполагаме, че в даден момент разни хора са започнали да си изхвърлят отпадъците в този район и нещата са излезли извън контрол. Очевидно и мерките на местните институции са крайно недостатъчни.

Затова призоваваме общината да определи място, където боклуците могат да бъдат извозени, след което да предприеме акция по почистването на гробищния парк. Местните жители също биха могли да се включат.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.