<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123766" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Киев: 300 души ...

Опасност за износа на петрол заради атаки срещу рафинерия в Саудитска Арабия (видео)

27 Март 2022
0 600

Саудитска Арабия не може да носи отговорност за каквито и да е глобални проблеми с доставките на петрол. Това заявиха от Рияд след серията атаки на йеменски бунтовници срещу саудитски нефтени обекти през последните часове. Кралството нанесе ответни удари.

Овладян е един от двата пожара, пламнали след снощните удари срещу петролна рафинерия, пише bTV.

Смайващи реформи: Как се променя Саудитска Арабия

Опасност за износа на петрол заради атаки срещу рафинерия в Саудитска Арабия

Жертви няма, но анализатори смятат, че случилото се ще окаже влияние върху износа на черно злато. През последните дни йеменските бунтовници хути засилиха атаките срещу саудитски нефтени инсталации.

Саудитска Арабия ще строи футуристичен град, носещ се по Червено море (видео)

„В отговор на продължаващата обсада на нашата страна и народ и за да отбележим 8 години съпротива, йеменските въоръжени сили извършиха трета „специална операция“ с балистични ракети и дронове“, заяви военният говорител на хутите Яхия Сареа.

Опасност за износа на петрол заради атаки срещу рафинерия в Саудитска Арабия

А днес саудитската коалиция е нанесла удари срещу обекти на хутите в Йемен. Целта според Рияд е да защити глобалните енергийни доставки.

Саудитска Арабия обяви най-голямата масова екзекуция от десетилетия насам

Димът от горящия нефт стигна и до пистата за Формула 1, намираща се на едва 15 километра от рафинерията. Въпреки това, организаторите на утрешното състезание успокоиха, че безопасността е осигурена и то ще се състои.

Опасност за износа на петрол заради атаки срещу рафинерия в Саудитска Арабия

Източник, видео и снимки: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции