<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122484" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленски ост...

Рамазан Кадиров се тагва от Украйна, но телефонът му показва, че е в Грозни

17 Март 2022
0 6550

Президентът на Чечня Рамзан Кадиров преди дни публично обяви, че е отишъл в Украйна, за да се срещне с бойците от своите специални сили, които се бият на страната на Русия във войната.

Украински политик даже обяви награда за главата му. Малко по-късно обаче Кадиров съобщи, че се е прибрал в родината си. Разследване на „Украинская Правда“ обаче поставя под сериозна въпросителна дали той въобще е стъпвал на украинска земя по време на конфликта, пише bTV.

Хакери пуснаха фейк за капитулацията на Украйна в телевизионен ефир (видео)

Рамазан Кадиров се тагва от Украйна, но телефонът му показва, че е в Грозни

На 13 и 14 март той публикува в „Телеграм“ серия видеа. В тях твърди, че е на различни точки в близост до Киев. Украинското издание обаче цитира свои източници от службите, според които и двата използвани от Кадиров мобилни номера не са се свързвали към местната мобилна мрежа (която в голямата си част работи). Журналистите от „Правда“ обаче са направили и свой експеримент по време на „престоя“ на един от най-близките хора до Путин.

Генерирали проследяващ линк, който показва IP адреса и приблизителното местонахождение на този, който го посети. След това се представили за служители на руската информационна агенция РИА Новости. Писали на Кадиров в „Телеграм“ – уж за да консултират с него чернова на свой материал.

Той натиснал препратката и така станало ясно къде съобщава, че се намира устройството му – не до Киев, а в Грозни, Руската федерация.

Не е изключено Кадиров да използва VPN, за да скрие реалното си местонахождение. Присъствието му толкова близо до фронта го превръща в основна мишена. До момента Русия е загубила цели четирима генерали в конфликта.

Рамазан Кадиров се тагва от Украйна, но телефонът му показва, че е в Грозни

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции