Сигнализирай!

ГЕРБ си назначиха зам.-министър, който през 2013-та наричат "гавра" и "кадрови скандал" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.06.2020 г.
41
0

Мине, не мине време и хоп - нов скандал в държавата. Както знаете, заместник-министърът на екологията Красимир Живков сдаде поста безславно, след като беше арестуван. Обвиняват го, че е участвал в организирана престъпна група за внасяне у нас на опасни отпадъци от Италия с участието на още девет човека, сред които и братята Бобокови. 

Интересно е обаче новото назначение на управляващите от ГЕРБ на поста зам.-министър на екологията. Това е Славея Стоянова. Преди време тя беше трън в очите на ГЕРБ, въпреки че сега я издигат за високия пост. Ето какво писаха в официалния сайт на партията за нея през 2013 г., когато на власт беше Тройната коалиция – БСП, ДПС и Атака:
„БСП и ДПС са на път да сътворят поредния кадрови скандал, подготвяйки назначението на бившия изпълнителен директор на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали Славея Стоянова за директор на РИОСВ – Хасково. В продължение на години оглавяваното от г-жа Стоянова предприятие тровеше въздуха в Кърджали, разиграваше контролните институции, тотално погазваше екологичните норми и укриваше информацията за това, докато накрая бе загробено от собственика Валентин Захариев и дясната му ръка Славея Стоянова. Назначението й за шеф на РИОСВ не може да се изтълкува по друг начин освен като гавра и с държавните органи, и с комитета на майките, които протестираха срещу периодичните обгазявания от производството на завода, и с всички жители на града и района.”

Явно през 2013 г. Славея Стоянова е била доста недолюбвана от сегашните управляващи от ГЕРБ. Е, минали са няколко години и погазването на екологичните норми, укриваната информация и разиграваните институции вече са забравени. Голяма работа, хайде сега!  

Значи шеф на регионална инспекция в Хасково – не може, защото е гавра с държавните органи, но зам.-министър с управленски функции – може! Толкова добре се е справила с тровенето на въздуха в Кърджали, че си е заслужила да й поверят въздуха на цяла България!

Честит нов пост на г-жа Славея Стоянова! Честито и на всички нас!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.