<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124710" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия и Север...

Северна Корея заплаши Юга с ядрен удар

05 Април 2022
0 2800

Северна Корея е против войната, но ако Южна Корея избере военната конфронтация или нанесе изпреварващ удар, ядрените сили на Севера ще трябва да атакуват, заяви ползващата се с голямо влияние сестра на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предава в. “Сега”, цитирайки световните агенции. 

Ким Йо Чен е коментирала, че южнокорейският министър на отбраната Со Ук е допуснал “много голяма грешка”, говорейки за възможни атаки срещу ядрена сила. Тя нарича министъра “лунатик”. 

Сестрата на Ким Чен Ун отправи заплаха към САЩ и Южна Корея

“Невъобразимо страшно бедствие”

В петък южнокорейският военен министър каза, че страната му разполага с различни ракети, способни да нанесат точен и бърз удар по всяка мишена в Северна Корея, ако има ясни признаци за изстрелване на ракета от Северна Корея“.

Ако южнокорейската армия наруши дори с един сантиметър територията на Северна Корея, тя ще се сблъска с “невъобразимо страшно бедствие”. Ядрените бойни сили на Севера неизбежно ще трябва да изпълнят задълженията си, коментира Ким Йо Чен, която заема висши постове в правителството и управляващата партия в Пхенян.

Северна Корея заплаши Юга с ядрен удар
Миналия месец Пхенян изстреля междуконтинентална балистична ракета

Размяната на заплашителни послания идва на фона на възобновените оръжейни тестове на Северна Корея. Миналия месец изстреля първата си от 2017 г. насам междуконтинентална балистична ракета с широк обсег. 

Японското МО: Северна Корея е изпитала междуконтинентална балистична ракета

От началото на годината Пхенян извърши поредица пробни изстрелвания на все по-мощни ракети. Сеул и Вашингтон от своя страна се опасяват, че страната може да се готви да възобнови изпитанията на ядрени оръжия.

Северна Корея заплаши Юга с ядрен удар

Източник: в. “Сега”

Снимки: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции