<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119996" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна смен...

Шофьор беше глобен от КАТ – не опазил докуменитте си на горящия ферибот

23 Февруари 2022
0 1627

Шофьор от Пловдив, чийто документи изгоряха на ферибота „Юрофери Олимпия“, е бил санкциониран от родния КАТ за това, че не ги е опазил. Потърпевшият разказал за куриозната случка пред bTV, но помолил да бъде запазена в тайна неговата самоличност.

Български шофьори: Условията на ферибота не са лоши, те са отвратителни (видео)

„Вчера бях в КАТ, когато поисках документи за възстановяване на шофьорската книжка. Обстоятелства, при които съм изгубил документите, на което беше написано, че са изгорели на ферибота Игуменцица-Бриндизи. След попълването на тях, служител ми каза, че трябва да бъде написан акт за изгубени документи“, споделя той.

Шофьор беше глобен от КАТ - не опазил докуменитте си на горящия ферибот

Оцелелият при пожара шофьор трябва да плати 70 лева глоба. Собственикът на пловдивската транспортна фирма, който загуби 32 тира при пожара на ферибота, Илиян Филипов коментира, че не при всичките му служители е имало такива проблеми.

От МВР-Пловдив обясниха, че актът е наложен, тъй като потърпевшият не бил в списъка на Външно министерство. Днес ще направят отново проверка и ако има грешка, ще отменят акта.

А междувременно оцелелите шофьори са потресени от бавната процедура по издаването на нови документи. Те ще останат без доходи поне 2 месеца поради липсата на свидетелство за управление на МПС.

КАТ глоби един от шофьорите на горящия ферибот, не успял да опази докуменитте си

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции