<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120766" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тийнейджърът...

Volkswagen, Volvo и Daimler наказват Русия. Ето как

01 Март 2022
1 920

Volkswagen, Volvo и Daimler наказват Русия. Ето и как става това.

Путин с обръщение към българите (видео)

Volkswagen, Volvo и Daimler наказват Русия. Ето как

Европейски лидери в производството на тежкотоварни автомобили обявиха плановете си да скъсат връзките си с руски партньори.

Шведският производител на камиони AB Volvo съобщи, че спира производството и продажбите си в Русия. Това е заради войната в Украйна. Информацията е на Ройтерс.

“Сега имаме малко повече яснота относно санкциите и сигурността в региона. Това означава, че всички операции в Русия приключват.”

Думите са на говорител на компанията. Той добавя, че мерките ще се прилагат до следващо нареждане.

Volvo генерира около 3 процента от продажбите си в Русия и има един завод в страната. Говорител на компаниято посочи, че мярката влиза в сила незабавно. И ще бъде в сила до второ нареждане.

Още компании

Същевременно Daimler Truck обяви, че спира всякакво сътрудничество с най-големия производител на камиони в Русия – “Камаз”.

“Нашето сътрудничество с “Камаз” е за чисто цивилни нужди по своята същност и беше сключено само с този фокус.” Това се казва в съобщение на компанията.

“В това сътрудничество винаги сме спазвали стриктно всички разпоредби за санкции и контрол на износа.”

Daimler Truck заяви, че е дълбоко шокиран от военното насилие в Украйна. И отбелязва, че следи отблизо ситуацията. “Ще се съобразим с всички мерки, предприети от германското правителство и ЕС.” Това обяви компанията в Туитър.

Mercedes-Benz Group на свой ред също проучва правни варианти за продажба на своя дял от 15% в “Камаз”. И това трябва да стане възможно най-бързоt.

Volkswagen пък спира доставките на автомобили, които вече са в Русия, до представителствата си в страната. Компанията ще спре за няколко дни и работата на два от заводите си в Германия. Причината е забавяне на доставките на части, произвеждани в Украйна.

Volkswagen, Volvo и Daimler наказват Русия. Ето как

Източник: Дир

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции