<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133159" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как 4 милиард...

За часове Петков уволни и после върна на работа зам. областните управители на ИТН

10 Юни 2022
0 932

За часове Петков уволни и после върна на работа заместник областните управители на ИТН, пише Dir.bg.

Чрез мейл от Министерски съвет рано сутринта в петък Кирил Петков нарежда да бъдат уволнени всички зам. областни управители от квотата на “Има такъв народ”. Изненадващото решение е било взето веднага след избухването на скандала между “Продължаваме промяната” и партията на Слави Трифонов, която напусна управляващата коалиция.

Петков: Бивш певец безотговорно рискува правителството заради личното си его (видео)

За часове Петков уволни и после върна на работа зам. областните управители на ИТН
Снимка: БулФото

През деня публично известно стана само отстраняването на кадъра на ИТН в Благоевград – Анита Коцелова. Всички останали запазиха мълчание и не информираха медиите за рокадите, направени на пожар.

По-късно вечерта обаче в 28-те областни управи е получен нов мейл. В него пишело – хората на Слави Трифонов да бъдат върнати обратно.

Заповедта отново е подписана от министър-председателя Кирил Петков. В маневрите от “Продължаваме промяната” съзират знак, че се търси път за помирение на разпадналото се правителство и мнозинство.

“Тъкмо си събрахме багажа и сбогувахме с колегите, и после почнахме да разопаковаме. Сигурно до понеделник, защото не се знае какво ще стане”, коментира един от зам. областните управители на ИТН пред “Флагман”.

Според коалиционното споразумение ИТН има шестима областни управители – във Враца, Кюстендил, Плевен, Разград и Русе и София област, както и шестима зам. областни управители.

Не е ясно сега как ще бъдат разпределени техните квоти, тъй като четирите партии дълго време си разделяха областните и се стремяха да постигнат баланс.

Очаква се “Демократична България” да поиска София, както и зам. областен управител в Бургас.

“Продължаваме промяната” ще настоява за Русе, Плевен и зам. областния на Благоевград, а при това положение БСП ще трябва да се задоволи само с области като Кюстендил или Разград.

Източник: Dir.bg

Снимки: БулФото

За часове Петков уволни и после върна на работа заместник областните управители на ИТН

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции