<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121508" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първият брит...

Кралица Елизабет II може никога повече да не живее в Бъкингамския дворец

09 Март 2022
0 1323

От началото на пандемията кралица Елизабет II живее в замъка Уиндзор. Преди това домът ѝ бе Бъкингамският дворец, но не се очаква тя да се завърне там, пише вестник The Sunday Times.

Говорител на кралския двор заяви, че Бъкингамският дворец ще остане централна база за нея.

Кралица Елизабет II е с Covid-19

През 2016 г. беше обявен десетгодишен проект за обновяване на Бъкингамския дворец на стойност 460 млн. долара. Тогава беше съобщено, че кралицата ще остане в двореца, докато трае ремонтът. Но оттогава светът се преобърна с главата надолу. Тя “е променила мнението си, като сега се чувства по-удобно в замъка, където живееше с принц Филип до смъртта му през април миналата година”, съобщи The Sunday Times.

Кралица Елизабет II може никога повече да не живее в Бъкингамския дворец

Подобно на милиони хора, тя се е насочила към видеоконференциите. Продължава да провежда ежедневните си разговори с министър-председателя Борис Джонсън, често по телефона – дори докато се бореше с Covid-19. 

Снимка на релаксиращата кралица Елизабет II стана вайръл в мрежата

Този понеделник тя проведе първата си лична среща след боледуването ѝ от Covid-19. Срещна се с канадския министър-председател Джъстин Трюдо в зала в замъка Уиндзор.

Очаква се кралицата да пристигне в Лондон на 14 март за службата по случай Деня на Британската общност в Уестминстърското абатство.  Разбира се, балконът на Бъкингамския дворец ще служи и като централно място за ежегодния парад Trooping the Colour, с който през юни се отбелязва почетният рожден ден на кралицата

Кралица Елизабет II може никога повече да не живее в Бъкингамския дворец

Източник: DIR.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции