Сигнализирай!

Отзоваха принудително спринтьорка на Беларус от Токио, след като се оплака от треньорите си

Gospodari.com
Gospodari.com
02.08.2021 г.
9
0

Олимпийска спринтьорка на Беларус е била "похитена" и принудително отведена на летището, за да се прибере в страната си, след като се оплакала от треньорите на отбора на игрите в Токио, пише LadBible.

24-годишната Кристина Тсимановская трябвало да се състезава на 200 метра спринт, но в нощта преди старта представители на страната ѝ дошли в хотелската ѝ стая и я отвели на сила до летище Ханеда в Токио.

Снимка: Reuters

Младата атлетка се противопоставила на "ареста" и се обърнала към Германия и Австрия да се застъпят за нея и да предотвратят връщането ѝ в Родината.

„Опитват се да ме изведат от страната без моето разрешение“, каза тя във видеоклип, публикуван в канала Telegram на Беларуската фондация за спортна солидарност (BSSF) - група, която подкрепя спортисти, затворени или отстранени заради техните политически възгледи.

https://twitter.com/VictorKvert2008/status/1421823793463504897

МОК заяви, че търси разяснения от белоруски официални лица, които по-рано са казали, че е отстранена от екипа заради "емоционалното и психологическото си състояние".

В крайна сметка самолетът за Беларус е излетял без Цимановская на борда. От BBC съобщават, че сега тя е „в безопасност“ и е под полицейска защита. Няколко страни, включително Чехия и Полша са заявили готовност да осигурят убежище на атлетката. Тя от своя страна е уплашена за съдбата на близките си.

Източник: BBC , LadBible

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.