Сигнализирай!

Семейство откри 450 000 пчели при ремонт на къща, живели скрити в стените ѝ 35 години (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.08.2021 г.
8
0

Семейство от Пенсилвания откри 450 000 медоносни пчели при ремонт в стените на новопридобитата си къща, пише CNN.

Сара Уийвър и съпругът ѝ купили строеното през 1872 година фермерско жилище в Скиппак на около 50 километра от Филаделфия през декември и били предупредени от бившия собственик, че в сградата са се настанили пчели.

"В становището на продавача бе казано "пчели в стената" и само толкова, което аз си помислих, че означава пчеличка или две. И понеже мястото бе единственото в ценовия ни диапазон, не сме задавали повече въпроси. Едва с настъпването на пролетта започнахме да ги виждаме", разказа Сара.

Когато се обърнали към професионален пчелар от района, за да се справи със ситуацията, оказало се, че той е идвал в къщата при предишните собственици, четири години по-рано, но тогава те не са могли да си позволят разходите, което и довело до поредната продажба на имота.

В продължение на седмица мъжът премествал пита по пита пчелните семейства, като внимавал да не им навреди и в търсене на царицата, която открил едва в петък. Така по думите му той изброил 450 000 медоносни обитатели на дома на Уийвър, като преместил три от семействата в кошери в собствения си пчелин.

Рояк пчели прави “мексиканска вълна”, за да отблъсне нападение от оси (видео)

Въпреки разходите за ремонта и преместването на пчелите с цялото главоболие, семейство Уийвър са на мнение, че това е единствената им възможност, ако искат да притежават жилището или да живеят сами в него. Понастоящем те го отдават под наем за времето на ремонта, като се надяват един ден да се нанесат в новия си дом.

Според изследвания най-големите ползи от пчелите за селското стопанство не се съдържат в кошера. Те са изчисляват на между 10 и 20 пъти над стойността на меда и пчелния восък.

Бременна жена позира с хиляди пчели върху корема, въпреки че твърди, че е алергична (снимки)

Пчеларите в САЩ отчитат загуби от 45% на пчелните колонии от април 2020 до април 2021 година.

В момента по света съществуват над 20 000 вида пчели, но популацията им измира вследствие на промените на климата, отравянето с пестициди и загубата на растения.

Източник: CNN

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.