Сигнализирай!

ООН: Северна Корея продължава да провежда ядрени опити

Gospodari.com
Gospodari.com
07.08.2021 г.
7
0

Между декември 2020 г. и февруари 2021 г. Северна Корея е продължила да провежда опити на ядрения си обект в Йонбьон, посочва доклад на ООН. Проектът на документа е създаден от експертна група на комисията по санкциите срещу Северна Корея, действаща към Съвета за сигурност на ООН.

Режимът в Северна Корея забрани тесните дънки, за да се “бори с капитализма”

Уточнява се, че наличието на активност в комплекса Йонбьон е установена с помощта на инфрачервени и други изображения през периода от декември 2020 г. до по февруари 2021 г. В черновата на доклада е отбелязано, че Северна Корея вече е завършила строителството на външната обвивка на леководороден реактор.

Експертната група посочва, че Пхенян продължава да работи по програмите си за ядрени и балистични ракети, независимо от икономическия спад, предизвикан от пандемията COVID-19.

Отделено е място и на контрабандните доставки, нарушаващи икономическото ембарго, наложено от ООН на Северна Корея.

Очаква се окончателната версия на доклада да бъде официално представена през септември тази година. Съдържащите се с него данни може да доведат до нови санкции срещу физически лица и организации, заподозрени в нарушаване на резолюциите на ООН.

Източник: News

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.