Сигнализирай!

Мария Капон и Хаджигенов към Слави: Сменете Петър Илиев, с него няма да подкрепим кабинета

Gospodari.com
Gospodari.com
09.08.2021 г.
15
0

"Предателство ли нарича Слави Трифонов нашето неодобрение на хора, като Петър Илиев?", написа Мария Капон от от "Изправи се! Ние идваме!" във фейсбук

"Всеки депутат знае претенциите на избирателите си и те са точно толкова важни, колкото тези на ИТН! Какво мисля? Ние от "Изправи се! Ние идваме!" не можем да ги предадем в полза на някой с повече гласове. Това е болшевизъм. Затова се водят цивилизовани преговори с ясни параметри!", коментира още Капон. 

Мария Капон. Снимка: БулФото

"И не, не се страхуваме от нападките на ИТН, не можете да ни прехвърлите отговорността Ви за липсата на цивилизован разговор!

По-добре скъпи избори, отколкото лошо, скъпо правителство!"

https://www.facebook.com/capponemaria/posts/10159571515958686

"Времето тече!", заяви тя в заключение. 

Слави Трифонов с нов пост: Ако правителството остане без подкрепа, ще бъде “предателство” и “радост за ГЕРБ”

Николай Хаджигенов. Снимка: БулФото

По-рано днес Николай Хаджигенов, зам.-председател на "Изправи се БГ! Ние идваме!" заяви по БНТ, че очаква формацията на Слави Трифонов да внесе промени в проектокабинета си до гласуването, което се очаква в сряда. 

Той допълни, че не се сеща за "нито една причина Петър Илиев да бъде бутан на какъвто и да било обществен пост".

"Макар че добре стана, че настояват за него, защото се видя, че такъв човек и такъв тип кандидатура е напълно несъстоятелна", отбеляза Николай Хаджигенов.

Припомняме, че днес се очаква да стане ясно дали "Изправи се БГ! Ние идваме!", както и Демократична България ще подкрепят правителството на "Има такъв народ". Ясно е също, че от  "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще гласуват единно каквото и решение да вземат. От "Демократична България" вече обявиха, че решение ще бъде взето от колективните им органи.

Вероятно утре ще стане ясен и отговора на БСП, които по-скоро ги интересуват политиките. В сряда пък депутатите ще трябва да дадат одобрение или неодобрение на правителството на Слави Трифонов в пленарна зала. Кадри от връчването на мандата на президента на Пламен Николов от ИТН можете да си припомните във видеото горе.

Източник: Dir.bg, фейсбук

Снимки: БулФото

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.