Сигнализирай!

Илон Мъск ще продаде акции на Tesla, ако ООН докаже, че 2% от парите му могат да премахнат глада по света

Gospodari.com
Gospodari.com
01.11.2021 г.
39
0

Илон Мъск каза, че ще продаде акции на Tesla, ако ООН успее да докаже, че парите могат да "разрешат световния глад", пише LADbible.

2% от парите на Илон Мъск могат да премахнат глада по света

Милиардерът отвърна на коментара на Дейвид Бийзли. Директорът на Световната продоволствена програма към ООН го призова да направи нещо, за да промени нещата.

“6 млрд. долара, за да се помогне на 42 млн. души, които буквално ще умрат, ако не им помогнем. Не е сложно”, каза в интервюто си Бийзли.

В "Туитър" Мъск разпространи своята позиция: "Ако Световната продоволствена програма  може да опише под този пост в Twitter как точно 6 милиарда долара ще решат световния глад, аз ще продам акциите на Tesla точно сега и ще го направя".

https://twitter.com/elonmusk/status/1454808104256737289?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1454808104256737289%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ladbible.com%2Fnews%2Fnews-elon-musk-will-sell-tesla-stock-if-un-proves-it-can-solve-world-hunger-20211101

Той добави: "Но това трябва да е счетоводство с отворен код, така че обществеността да види точно как се харчат парите".
Към момента богатството му възлиза на колосалните 311 милиарда долара.

Но разменянето на реплики между двамата не свършва дотук.

"Мога да ви уверя, че разполагаме със системи за прозрачност и счетоводство с отворен код. Вашият екип може да преглежда и работи с нас, за да бъдете напълно уверени в това", отговори на поста му Дейвид Бийзли.

"Нека поговорим...Мога да дойда със следващия полет до вас. Изхвърлете ме, ако това, което чувате, не ви харесва!", написа още той.

Илон Мъск

И продължи с разясненията: "6 милиарда долара няма да решат световния глад, но ще предотврати геополитическата нестабилност, масовата миграция и ще спасят 42 милиона души, които са застрашени от гладна смърт."

Мъск завърши разговора с думите: "Моля, публикувайте подробно текущите и предложените си разходи, за да могат хората да видят къде точно отиват парите".

Колко е тежко положението?

Половината популация на Афганистан – 22,8 млн. души – са изправени пред сериозна криза за храна. 3,2 млн. души под 5-годишна възраст са под риск.

Климатичните промени също влошават кризите с прехраната – например ураганите и наводненията в Южна Америка, които съсипват местното производство.

Войните в други части на света водят до същото. В Етиопия 5,2 млн. души имат спешна нужда от храна покрай продължаващата гражданска война. Хиляди цивилни бяха убити, над 2 млн. души напуснаха домовете си.

Илон Мъск ще продаде акции на Tesla, ако ООН докаже, че 2% от парите му могат да премахнат глада по света

Източник: LADbible

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.