Сигнализирай!

Бебето, изгубено при размириците в Кабул през лятото, се събра със семейството си (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.01.2022 г.
15
0

Бебето, изгубено при размириците в Кабул през лятото, се събра със семейството си, съобщава Reuters.

Родителите му отчаяно го подадоха на напускащите американски войници над оградата на летището в Кабул през август. Кадри от момента бяха разпространени от всички агенции и обиколиха света. Едва сега стана известно, че детето е предадено на дядо си и други негови роднини, останали в Афганистан.

Малкият Сохаил Алмади бе само на два месеца, когато изчезна безследно на 19 август при напускането на хиляди хора заради завземането на властта от талибаните. Оттогава той беше в неизвестност за родителите и близките си.

Американски войници изтеглят бебе над бодливата тел при опит на семейство да напусне Афганистан (видео)

29-годишният таксиметров шофьор Хамид Сафи намерил невръстното момченце на летището и го взел за отглеждане като свое собствено дете. След повече от от седем седмици на преговори и увещания, и след кратко задържане от полицията, Сафи се съгласил да предаде малкия на дядо му и други роднини, останали в Кабул.

Бебето, изгубено при размириците в Кабул през лятото, се събра със семейството си
Снимка: Reuters

Бащата на бебето Мизра Али Ахмади е бивш охранител на посолството на САЩ в Афганистан. Той, съпругата му Сурая и техните деца пристигнали на летището, скоро след като талибаните превзеха столицата. Семейството, както и хиляди други афганистанци и чужденци, тогава нахлуха на летището "Хамид Карзай" в опит да се евакуират от страната, подплашени от нахлуването на талибаните.

Снимка: Reuters

През ноември Ахмади разказа пред Reuters, че протегнал детето си към униформен мъж, за когото вярвал, че е от силите на САЩ, с намерението да си го прибере обратно щом успеят да преминат през огражденията.

Отчаяните опити на Ахмади да намери сина си срещнали провал, а служители на летището му казали, че навярно вече е качен на някой от самолетите. Така бащата, съпругата му и останалите им деца били евакуирани от летището във военна база в Тексас. Месеци наред те нямали никакви новини за малкия им син.

Бебето, изгубено при размириците в Кабул през лятото, се събра със семейството си
Снимка: Reuters

Сега семейството, което от декември е настанено в жилище в Мичиган, САЩ, очаква да се събере с най-малката си рожба.

Бебето, изгубено при размириците в Кабул през лятото, се събра със семейството си

Източник видео и снимки: Reuters

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.