Сигнализирай!

Джокович изпи по ракия с патриарха, а след това пя за Косово в Будва

Gospodari.com
Gospodari.com
28.01.2022 г.
26
0

Докато в Мелбърн се решава съдбата на титлата от Откритото първенство на Австралия, Новак Джокович се радва на домашен уют и любовта на фенове и управници в родната му Сърбия. Припомняме, че тенисистът беше депортиран от южния континент, след като визата му беше анулирана.

Джокович ще съди властите в Австралия за 4 милиона евро

Вчера (27 януари) Джокович и родителите му се появиха в най-големия сръбски храм - Свети Сава в Белград, пише bTV. Те почетоха едноименния светец и получиха причастие. След това бащата на спортиста се похвали, че семейството е посрещнало самия патриарх Порфирий. Като на снимките споделени в мрежата се вижда, че масата е отрупана богато, както отговаря на такъв висок гост.

https://www.instagram.com/p/CZPaYBkMIfX/?utm_source=ig_embed

След това Новак отново се насочи към Черна гора. А по-рано днес (28 януари) той беше обявен за почетен гражданин на един от най-привлекателните градове на адриатическото крайбрежие - Будва.

"Ой, Косово, Косово"

В интернет пък се появи кратко видео от вечерята преди това. На него се вижда, че Джокович с удоволствие припява песен за Косово. "Ой, Косово, Косово" е песен, посветена на Видовден. Това е денят, в който на Косово поле се срещат османската и сръбската армия през 1389 г.

Джокович изпи по ракия с патриарха, а след това пя за Косово в Будва
снимка: Bar na dlanu/ Фейсбук

Заради подобни сръбски песни Джокович си навлече гнева на косовските власти през 2020 г. Повечето от текстовете към тези мелодии представят най-новата държава в Европа като изконно сръбска и бяха използвани и по време на войната в край на ХХ век, след която Косово все пак извоюва своето отделяне от тогавашна Югославия. Сърбия и няколко европейски и световни държави, сред които са Испания, Русия, Румъния, продължават да не признават страната.

Джокович изпи по ракия с патриарха, а след това пя за Косово в Будва

Източник: bTV

Видео: Бобан ꒌ/ Twitter

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.