Сигнализирай!

Германски антиваксъри си правят "райска" колония не само на Черноморието, но и в Парагвай (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.01.2022 г.
23
0

Германски антиваксъри си правят "райска" колония не само на Черноморието, но и в Парагвай, пише Булевард България.

"Убежище от 5G, кемтрейлс, флуорираната вода, задължителните ваксини и здравните мерки" - така се рекламира т.нар. "Зелен рай", комуна с площ от 1600 хектара в един от най-бедните райони на Парагвай, която си е поставила за цел да събере на едно място около 3000 антиваксъри от Германия, Австрия и Швейцария. 

“Шпигел“: На българското Черноморие никнат колонии от германски антиваксъри

Бедна община - "богати" резиденти

Комуната се намира в селска община в Парагвай, която не разполага с нито едно легло за интензивно лечение и има само една напълно оборудвана линейка. 

Германски антиваксъри си правят "райска" колония не само на Черноморието, но и в Парагвай
Снимка: El Paradiso Verde

Увеличаването на чуждестранното население е започнало от началото на пандемията от Covid. За две години новодошлите германци са се увеличили от 4 на 101. В момента там живеят около 150 души, а амбицията е да се увеличат до 3000.

Германски антиваксъри си правят "райска" колония не само на Черноморието, но и в Парагвай
Снимка: El Paradiso Verde

Проектът се издържа със строителство на къщи и предлагане на 1600 парцела за продан. Отделно се продават и фотоволтаични системи за производство на ток. Според секцията с "въпроси и отговори" - нотариалният акт не се връчва на новия собственик, преди той да е прекарл 9 месеца "изпитателен срок". 

Снимка: El Paradiso Verde
"Зеленият рай" (El Paradiso Verde) и условията да станеш част от комуната

"Зеленият рай" се рекламира като място, в което всеки може да избяга от "социалистическите тенденции на настоящата икономическа и политическа ситуация в света". 

Условията за настаняване в Парагвай не са твърде строги, макар че през януари 2022 г. държавата въведе изискване за задължителни ваксинационни сертификати за чужденци. Политиката им се оказва привлекателна за германците, които "искат да избягат от матрицата и дълбоката държава". 

Снимка: El Paradiso Verde

Сред обитателите на комуната има възрастни хора и семейства около 40-те години, които са решили да се преместят с децата си в Парагвай. 

В YouTube-канала им има клип, който показва как над 200 души празнуват Коледа "на свобода", далеч от "Старата родина". В останалите видеа в канала се обяснява как Covid-пандемия не съществува или се промотират "чудотворни лекове" срещу инфекцията. 

https://www.youtube.com/watch?v=1ln9WK0QwVQ
Ервин Анау - от религиозната секта до евроскептицизма

Основателят на "Зеления рай" Ервин Анау се представя за "нестандартно мислещ човек", който "винаги се е бунтувал и е алергичен към всичко, което се опитва да го командва". Преди да се насочи към парагвайския проект, той е бил част от църквата на сциентолозите. И твърди, че го е направил в опит да "тества различни религии и общности". Напуснал е преди 24 години и сега е "критик на тази секта". 

Създава комуната за "хора, които искат да се запазят физически здрави и да се развиват психически и духовно". В нея е създаден и център за "натуропатия" и алтернативна медицина. 

Снимка: El Paradiso Verde

В едно от промоционалните интервюта за проекта той говори за това, че иска да запази германските народи от присъствието на Исляма. В друга статия той обяснява, че причините за емиграцията от Германия и Австрия са "миграционната криза, растящата данъчна репресия и прекомерната бюрокрация". 

Преди изборите в САЩ през ноември 2020 г. той специално се обръща и към американци, които "търсят убежище от евентуална победа на Демократите". 

Без пандемия, ваксини и маски: Германци се изселват в Парагвай

Германски антиваксъри си правят "райска" колония не само на Черноморието, но и в Парагвай
Снимка: El Paradiso Verde
Протекция от най-високо ниво и настроенията към ваксините в страната

Според бившата ръководителка на общинския съвет в Каазапа, където се намира селището, Анау се ползва от протекциите на бившия президент на Парагвай Хорасио Картес - бизнесмен със спорна репутация, който е смятан за най-богатия човек в страната. 

Каазапа е регионът с най-високия дял на хора, живеещи в крайна бедност. Германският Focus посочва с ирония, че много от жителите на Парагвай всъщност искат да се ваксинират, но не могат. И това е, както заради недостига на дози, така и заради липса на инфраструктура. Дори при тези условия, 43% от местно население вече е напълно имунизирано. 

Германски антиваксъри си правят "райска" колония не само на Черноморието, но и в Парагвай

Източник: Булевард България

Видео: El Pardiso Verde

Снимки: El Paradiso Verde

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.