Сигнализирай!

Шефът на руското разузнаване се държи пред Путин като ученик на изпит (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.03.2022 г.
37
0

Шефът на руското разнузнаване се държи пред Путин като ученик на изпитване. Видеото обиколи световните медии и предизвика разнопосочни коментари.

Смели украинци спират военен руски кордон (видео)

Шефът на руското разнузнаване се държи пред Путин като ученик на изпитване (видео)

Сергей Наришкин е главен герой в този нелеп епизод. Случката се разиграва на заседанието на Съвета за сигурността в Русия. Участва и Владимир Путин.

Първо Наришкин обвини правителството в Киев за това, че само имитира желание за спазването на споразуменията от Минск. И че "твърденията за планове на Русия да нахлуе в Украйна са родени между стените на Държавния департамент на САЩ". Целта била да "провокира Киев да опита да реши проблема в Донбас по военен път".

Диалогът

"Бих се съгласил с предложението на Николай Платонович (Патрушев, директор на Съвета за сигурност и бивш шеф на ФСБ), че на нашите т.нар. западни партньори можем да дадем последен шанс. Да им предложим в най-кратки срокове да заставят Киев да тръгне към мир и да изпълни споразуменията от Минск. В противен случай, ние сме длъжни да вземем решенията, които днес обсъждаме", каза той. 

В този момент Путин се обърна към него и каза иронично: "Какво значи "в противен случай"? Предлагате да започнем преговорен процес?". 

Тук Наришкин изгуби мисълта си: "Не, аз.... ъ-ъ". 

"Или да признаем суверенитета на републиките?", подсказа Путин. 

"Аз... аз поддържам..."

"Говорете направо, моля"

"Ще подкрепя предложенията за... признанието..."

"Ще подкрепя" или "поддкрепям"? Говорете направо, Сергей Евгениевич!", 

Тук Наришкин изведнъж реши да изпревари "сценария" с няколко хода напред и обяви, че подкрепя предложението „Донецката и Луганската народна република да станат част от състава на Руската федерация“.

Путин реагира остро и поправи с назидателен тон думите на Сергей Наришкин. „Не говорим за това. Обсъждаме признаването на независимостта им“, обърна се той към шефа на руското външно разузнаване.

Шефът нруското разнузнаване се държи пред Путин като ученик на изпитване (видео)

Източник: "Булевард България" и ТВ1

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.