Сигнализирай!

Петков към Радев: Ако си президент на място, свикваш КСНС за Северна Македония (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.06.2022 г.
19
0

„Не може от две седмици КСНС да не се свиква и да се крием на различни места. Ако си президент на място викаш КСНС, служби, партии, сядаме, обсъждаме и излизаме, но не. Това било работа на правителството, на премиера. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци". Това заяви премиерът Кирил Петков, цитиран от NOVA, пред журналисти в Брюксел.

Днес лидерите на страните от Западните Балкани се събират на среща. Тя е ключова за бъдещото членство на Северна Македония и Албания в Европейския съюз.

Петков коментира и проваленото заседанието на Комисията по външна политика.

„Не може да излизаш по телевизията и да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо и след това да блокираш работата на външната комисия. Това е абсолютна политическа подлост. Ако толкова се бият в гърдите, днес да отидат на комисия и след това да направят кворум. Нали бяха много стабилни и силни?”.

Кирил Петков: ЕК ще преговаря от името на всички с "Газпром"
Булфото

„Темата за РСМ беше "мъглата", която се спускаше в общественото пространство с една-единствена цел - да се разклаща правителството, за да се крадат милиарди", поясни той. 

„Независимо кой какво ще иска от мен - аз ще държа тази позиция и ще покажа, че всичките тези мантри са слабост за натиск и предателство. Аз харесвам френското предложение. Конституцията ще се промени, дискриминацията и словото на омразата ще се регулират и въпреки всичко дадох своята дума", каза още министър-председателят. 

И поясни, че се надява скоро парламентът да вземе решение за ветото над РСМ: „Имаме исторически момент да можем да запазим всичките си български интереси. Неща, за които винаги сме си мечтали, в момента ги имаме в реалното предложение. Това ще даде възможност на следващите правителства да продължават да работят в тази рамка”.

БСП няма да подкрепи френското предложение

“Докато не бъдат изпълнени ангажиментите, залегнати в договора от 2017 г., БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение”. Това заяви Георги Свиленски, председател на ПГ на БСП в изявление от кулоарите на парламента.

Булфото

“Това не значи, че обсъждането в българския парламент трябва да спре. Ние няма да бъдем тези, които ще предадем българските национални интереси. Ще ги отстояваме докрай”, каза още той.

Петков към Радев: Ако си президент на място, свикваш КСНС за Северна Македония (видео)

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.