Сигнализирай!

Ето кои са избрани да летят до Луната със SpaceX безплатно (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.12.2022 г.
16
0

Ето кои са избрани да летят до Луната със SpaceX безплатно.

Пътниците бяха специално избрани от японския милиардер и моден магнат Юсаку Маезава. В продължение на месеци той търсеше творчески личности, които да се присъединят към него за космическия полет, пише Булевард България. Пътешествието ще бъде осъществено с все още неизползвания космически кораб Starship на компанията на Илон Мъск SpaceX. Мисията, наречена Dear Moon, беше обявена за първи път през 2018 година.

Двама българи са част от екипа, извел ракетата на SpaceX в космоса (видео и снимки)

https://twitter.com/TLPN_Official/status/1600960344595496961

Маезава е натрупал богатството си с онлайн магазините за дрехи Zozo. Той плаща неразкрита към този момент сума за пътуването и обяви, че ще вземе пътниците си безплатно.

Сред избраните са американският диджей Стив Аоки, корейската звезда TOP и популярният ютубър Тим Дод, известен с канала си Everyday Astronaut, съобщава CNN. В списъка с избрани пътници влизат още чешкият хореограф Йеми Деле, ирландският фотограф Риънън Адам, индийският актьор Дев Джоши, фотографът Карим Илия и режисьорът на документални филми Брендън Хол. Избран е и резервен екип, в които влизат американската олимпийска сноубордистка Кейтлин Фарингтън и японската танцьорка Мию.

"Не мога да пропусна тази възможност. Душата ми моли за това" казва Стив Аоки във видеообръщение.

https://twitter.com/TLPN_Official/status/1600967028181200896

Полетът е плануван за 2023 година и може да бъде първото лунно пътешествие на хора от 1972 година насам. То ще включва обиколка с космически кораб около Луната, който ще се доближи на 200 км от повърхността ѝ. Пътуването ще отнеме осем дни от изстрелването до завръщането.

През декември 2021 година Маезава вече осъществи първото си пътуване в космоса с руския космически кораб "Союз".

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.