Сигнализирай!

Мбапе води пред Меси за престижна награда

Gospodari.com
Gospodari.com
09.12.2022 г.
16
0

Килиан Мбапе навлиза във формата на живота си. Суперталантът на Франция ниже попадение след попадение и е напът да прибере една от най-престижните награда във футбола. Негов основен конкурент там е легендарният Лео Меси.

"Златната обувка" на Световно първенство винаги е била блян за всеки нападател. Голмайсторът на всеки Мондиал получава правото да отнесе у дома си ценния трофей. Това има най-голяма вероятност да направи и Килиан Мбапе на шампионата в Катар. До момента нападателят на Пари Сен Жармен има 5 гола на сметката си. Това го поставя еднолично начело в битката за приза. След него обаче има цяла група именити играчи.

Снимка: Instagram

Никой не е отбелязал четири попадения до момента, но групата с автори на три гола е доста дълга. Девет футболисти виждат имената си в този престижен списък, но не всички ще имат възможност да добавят към сметката си. Енер Валенсия и Алваро Мората вече са в родните си Еквадор и Испания, след като отпаднаха.

Една от малкото награди, липсващи в колекцията на Лео Меси, е именно "Златната обувка" на Световни финали.

След шест трофея за топ реализатор в клубните първенства в Европа и осем за Ла Лига, Меси е близо до рекорда си на Мондиал. През 2014 г. той отбелязва четири попадения. Тогава Аржентина стига до финала, но го губи от Германия след гол в продълженията на Марио Гьотце.

Съотборник на Килиан Мбапе също намира място в списъка с преследвачи. Оливие Жиру опровергава критиците си от миналия Мондиал и е смъртоносен пред гола в Катар. В Русия преди четири години Жиру не вкара нито едно попадение в шестте мача, в които взе участие. Въпреки това французите покориха света, а Жиру бе засипан с похвали заради представянето си. Сега поводите за суперлативи са още повече.

Колаж: OddsBible

Ричарлисон се прослави с танца на гълъба, но тази слава е непременно съпровождана от отбелязването на голове. Бразилецът е "пускал гълъба" три пъти на Мондиала в Катар, а надеждите на феновете на "Селесао" са да видят танца и с трофея в ръцете на петкратния победител.

“Танцът на гълъба“ и рекордите на Бразилия (видео)

Английската група е добре представена. Двама играчи са вкарали по три гола въпреки нередовната игра на някои от тях. Букайо Сака е във форма още от началото на клубния сезон и логично е сред топ играчите на "трите лъва". Маркъс Рашфорд пък е скрития коз на Гарет Саутгейт. С толкова много млад потенциал, възможно ли футболът най-накрая "да се прибере у дома"?

Единственият автор на хеттрик в турнира също е тук. Гонсало Рамуш прикова прожекторите към себе си с представянето си срещу Швейцария. С три от шестте гола във вратата на "кръстоносците", Рамуш показа, че Португалия не се нуждае от Кристиано Роналдо, за да печели.

Коди Гакпо е младият лидер на Нидерландия. Той вкара във всеки мач от груповата фаза и въпреки че не можа да се разпише в осминафинала срещу САЩ, ще се опита да се поправи в най-важните мачове на Мондиала.

Видео: БНТ

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.