Сигнализирай!

Соцдепутат излъчва засекретеното заседание на парламента на живо (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.12.2022 г.
13
0

Скандал с класифицирана информация в парламента. Соцдепутат излъчва засекретеното заседание на парламента на живо от телефона си в социалните мрежи. За това съобщава Дарик.

В пленарната зала се обсъжда изпращането на военна помощ за Украйна. Заседанието бе засекретено, тъй като се обсъжда чувствителна информация.

Депутатът от БСП, излъчвал на живо, е Бойко Клечков.

България праща приоритетни за Украйна оръжия (видео)

Facebook/стоп кадър

Председателстващият Росен Желязков направи забележка на депутатите няколко пъти. Той ги предупреди да не разгласяват класифицирана информация през телефоните си. Те му отговориха, че просто държат устройствата в ръка.

Facebook/стоп кадър

Борислав Гуцанов от БСП се възпротиви на извънредното приемане за обсъждане на точката за военна помощ още при откриването на заседанието.

"Не оръжието е най-важното за страната ни", заяви той и обясни, че има и по-важни теми. "Например Шенген", каза Гуцанов.

Междувременно Корнелия Нинова настоя на брифинг в НС министърът на отбраната да разсекрети списъка с оръжия, които ще бъдат предоставени на Украйна.

Военната помощ за Украйна е с гриф за секретност

„Случващото се от сутринта в парламента е безпрецедентно и скандално“, заяви Нинова. Тя допълни, че темата не е била обсъждана на Председателски съвет. 

От БСП призоваха президента, като главнокомандващ на Българската армия, също да дойде в Народното събрание и да присъства на решението. 

Видео: Facebook

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.