Сигнализирай!

Румъния с протест срещу Австрия заради Шенген

Gospodari.com
Gospodari.com
09.12.2022 г.
19
0

Румъния с протест срещу Австрия заради Шенген. Богдан Ауреску, министърът на външните работи на Румъния, е привикал снощи австрийската посланичка в Букурещ, за да ѝ връчи протестна нота на румънското правителство. Тя се е отнасяла до "необоснованото и неприятелско отношение на Австрия" по въпроса за Шенгенското пространство, предава СЕГА.

iStock

В документа се посочва, че "този резултат е абсолютно несправедлив и лишен от всякаква обективна мотивация. Румъния определя изказванията на Австрия относно нарастващия миграционен поток като "неприемливи, некоректни и несправедливи, като се има предвид, че всички данни, официално представени от Агенцията за граничен контрол на ЕС „Фронтекс”. Те ясно показват, че през Румъния не минава миграционния маршрут от Западните Балкани, страната не е изправена пред миграционен натиск и не е източник на вторична миграция“. Това заявява румънското МВнР.

Официално: България остава извън Шенген

Този жест на Австрия ще има „неизбежни последици“ за отношенията между двете държави, пояснява румънското Министерство на външните работи.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.