Сигнализирай!

Шефът на Световното: "Да умреш на работа е нещо естествено!" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.12.2022 г.
14
0

Скандалите около Световното първенство в Катар продължават да се множат. В един от последните стана ясно, че работник е загинал, докато е изпълнявал служебните си задължения необезопасен по време на груповата фаза на Мондиала.

Именно тази случка бе коментирана от изпълнителния директор на Световното първенство в Катар Насер Ал Хатер. В отговор на журналистически въпрос той избухна срещу медийната гласност, която се дава на проблемите, свързани с организацията на Мондиала. Ето и пълният негов отговор:

Източник: Twitter

"Намираме се по средата на Световно първенство. И това е едно успешно Световно. Това ли е нещото, за което искате да говорим в момента? Смъртта е естествена част от живота, независимо дали се случва на работа или докато спите. Разбира се, имаме починал работник. Моите съболезнования към близките му. Въпреки това за мен е странно, че това е първото, за което искате да говорим."

Пореден смъртен случай на Мондиала в Катар

Феновете определят поведението на ръководните фигури в Катар като "агресивно и безочливо". Преди началото на Мондиала Джани Инфантино избухна пред медиите, отново предизвикан от въпрос относно нехуманните разбирания в катарската държава. Освен това броят на жертвите, свързани със Световното, продължава да расте. Според генералния секретар на Върховния комитет в Катар Хасан Ал-Тауади, през тази година смъртните случаи са 37. Три от тях са на работници по време на изграждане на стадионите, както загатва Инфантино. Останалите не са свързани с работния процес, но са се случили при изграждане на проектите за Световното. Той споменава също, че за периода 2014-2020 г. общият брой на фаталните инциденти по време на работа в Катар е 414.

Източник: The Athletic

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.