Сигнализирай!

Две години затвор за похотлив поглед към жена на улицата, вижте къде

Gospodari.com
Gospodari.com
09.12.2022 г.
20
0

Две години затвор за похотлив поглед към жена на улицата във Великобритания.

Сексуалният тормоз на улицата ще бъде обявен за престъпление, съобщи правителството в Обединеното кралство. Наказанието е лишаване от свобода до две години, пише OFFNews.

Проектът е подкрепен от министъра на вътрешните работи Суела Брейвърман и цели да постави жертвите в центъра на вниманието, а престъпниците да получат това, което заслужават.

За криминално престъпление ще се смята подсвиркването след момиче на улицата, продължителното взиране в девойка, както и подхвърлянето на реплика като „мацка“.

Снимка: iStock

Суела Брейвърман обяснява, че всяка жена трябва да се чувства в безопасност, когато се разхожда по улиците на Острова.

Две трети от жените не се чувстват в безопасност, когато се разхождат сами през нощта или поне през определен период от време от денонощието. Това показва проучване на YouGov за BBC, публикувано през март.

Жените под 34-годишна възраст е най-вероятно да станат обект на сексуални престъпления, но е най-малко вероятно да съобщят за тях, посочват от Кралската прокуратура. Това е институцията, която решава дали да отнесе делата в съда. Наскоро прокуратурата актуализира съветите си към служителите относно уличния тормоз. Новите насоки обхващат и престъпления като разобличаване, преследване и сексуално посегателство.

Сексуално насилие е да кажеш на мъж, че е плешив, реши английски съд

Снимка: iStock

Няколко трагични случая също засилиха загрижеността относно безопасността на жените и отношението към тях. Сара Еверард беше отвлечена и убита от служещ полицай, докато се прибираше вкъщи в Южен Лондон миналата година. Шест месеца по-късно 28-годишната начална учителка Сабина Неса беше убита в Южен Лондон от непознат мъж.

Законопроектът, внесен от бившия министър на бизнеса Грег Кларк, въвежда по-строги присъди за лица, които умишлено тормозят, тревожат или притесняват някого на обществено място, и ще увеличи максималните присъди от шест месеца на две години.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.