Сигнализирай!

Рускиня „разбра“ на рождения си ден, че е починала преди 11 години

Gospodari.com
Gospodari.com
10.12.2022 г.
7
0

Рускиня „разбра“ на рождения си ден, че е починала преди 11 години. Странният случай ни праща в градчето Люберци недалеч от Москва, предава bTV, цитирайки руски медии.

Жената кандидатствала за детски надбавки за непълнолетни деца, когато от социалната служба ѝ отказали. Аргументът бил, че разполагат със смъртния ѝ акт, издаден през 2011 година.

iStock

„Първо казаха, че няма потвърждение за заетост, казвам ще го представя. А те ми отговарят: „Не, не е това въпросът. Просто, не знаем как да ви го кажем. Ние - казват те - не можем да ви дадем надбавката, защото имаме в ръцете си вашия смъртен акт. Вие сте записана като умряла на 29 ноември 2011 г.“, разказа жената.

Задъ́ржан в Катар журналист почина по време на мач (видео)

Случаят, макар и дълбоко смущаващ, си има едно простичко обяснение. Оказало се, че документът съдържа данни, които напълно съответстват на нейните с едно единствено изключение - местожителството. В службата разполагали с документа на нейна съименничка, но живяла в южния град Ростов.

Оттук насетне, жената ще трябва да удостовери, че е жива не само физически, но и документално. Социалната служба на Московска област вече е декларирала, че ще приспадне въпросните надбавки на жената, но дългият път по институциите за нея съвсем не е приключил.

25-годишно неразкрито убийство

Разказвайки ви тази история, ще използваме случая да припомним за едно разкрито убийство 25 години след извършването му.

Разкриха убийство, станало преди 25 години, след съвпадение на ДНК проби (снимка)

В края на миналата година полицията на Сан Франциско разкри извършителя на престъплението, останал неизвестен в продължене на десетилетия. Година по-рано в лаборатория за ДНК анализи са били пратени нови улики. Установено е било съвпадение, което свързало истинския извършител със случая.

Понастоящем същият излежава доживотна присъда в затвор край Сан Диего по обвинения за друго сексуално престъпление.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.