Сигнализирай!

Нов инцидент с товарен влак, този път край Зайчар (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.12.2022 г.
23
0

Нов инцидент с товарен влак, този път край Зайчар. Композицията е била натоварена с фофорна киселина. За инцидента предаде NOVA, цитирайки сръбското издание „Данас“.

Вагонът е дерейлирал на наскоро реновираната линия Зайчар - Княжевац малко след полунощ българско време. Според говорител на сръбската полиция, една цистерна с киселина е излязла от релси, но не се е обърнала.

„Хората не трябва да се притесняват, ситуацията не е като в Пирот”, посочи говорителят на полицията в Зайчар. На място от 9 сутринта работят екипи на полицията и пожарната. А достъпът до вагоните е забранен.

Влак от България с амоняк дерайлира край Пирот, 50 натровени и един загинал (видео)

Случаят последва трагичния инцидент отпреди дни, при който товарна влакова композиция с амоняй дерайлира в Пирот. На място загинаха двама души. При катастрофата един от вагоните се е преобърнал в река Нишава. Контактът с водата е предизвикал силна химическа реакция.

Дерайлиралият влак в Пирот е бил натоварен в България, съобщи тогава заместник-министъра на транспорта Красимир Папукчийски. По негови думи за инцидента няма основание да се търси отговорност на нашата страна, тъй като той е настъпил на територията на Сърбия.

Извънредното положение в Пирот остава в сила

Линията Зайчар - Княжевац е била реконструирана през март тази година, по думите на тогавашния министър на транспорта и инфраструктурата Томислав Момирович и кметът на Зайчар Бошко Нинич. Въпреки това „Данас“ отбелязва , че трасето е във видимо лошо състояние.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.