Сигнализирай!

Измамници откраднаха милиони от Юсеин Болт

Gospodari.com
Gospodari.com
13.01.2023 г.
24
0

Измамници откраднаха милиони от Юсеин Болт. Легендарният лекоатлет е станал жертва на финансова измама с колосални размери. Той е загубил няколко милиона долара от сметката си в ямайски инвестиционен фонд. От съображения за сигурност точната сума не се разкрива за обществеността.

Image
Снимка: Twitter

Мениджърът на световния рекордьор в спринта Нюджънт Уокър обяви, че всички мерки ще бъдат предприети, за да се стигне до първоизточника на измамата. Според медията, пред която Уокър говори - Jamaica Gleaner, бивш служител на финансовата компания е основният заподозрян за източването на сметката на атлета и на още редица клиенти на фонда.

ГДБОП нахлу в офисите в София на международна финансова пирамида (снимки)

Юсейн Болт е рекордьор в редица показатели в леката атлетика. Считан от мнозина за най-добрия атлет на всички времена, той продължава да бъде най-бързия мъж на планетата. Болт държи рекордите на 100 метра (9.58 секунди) и на 200 метра (19.19 секунди) гладко бягане. Освен това е единственият атлет, печелил олимпийските титли на 100 и 200 метра на три последователни Олимпиади (2008, 2012, 2016 г.).

Няма официална информация за стойността на общото имущество на ямаеца. Според различни източници тя е около 90 милиона американски долара. В пиковите си години Болт е изкарвал по 20-30 милиона на година. Той прекрати състезателната си кариера през 2017 г., година след спечелването на последните си олимпийски титли.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.