Сигнализирай!

Вижте кадри от „превземането“ на бразилския сенат! (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.01.2023 г.
14
0

Вижте кадри от „превземането“ на бразилския сенат! Те са публикувани от The New York Times и показват детайли от безредиците, станали на 8 януари (неделя) в столицата на Бразилия. Тълпи от поддръжници тогава нахлуха в сградите на Конгреса, Върховния съд и президентския дворец

Хиляди поддръжници на Болсонаро щурмуваха Конгреса в Бразилия (видео)

Облечени в цветовете на националния флаг на страната метежниците преминаха с лекота през полицейските барикади и нахлуха в сградите на държавните органи. Те настояват, че президентските избори в страната са фалшифицирани и искат оставката на Луис Игнасио Лула да Силва.

https://www.youtube.com/watch?v=if8mo3PLJP4&embeds_euri=https%3A%2F%2Fgospodari.com%2Fhilyadi-poddrazhnitsi-na-bolsonaro-shturmuvaha-kongresa-v-brazilia-video%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Да Силва спечели провелите се през октомври избори за президент, като по този начин отстрани от власт предишния президент Жаир Болсонаро. Негови привърженици атакуваха в края на миналата седмица държавните сгради. Към момента на безредиците самият да Силва е бил на официално посещение в щата Сао Пауло. В речта си при встъпването в длъжност той обеща да възстанови страната. Президентът левичар осъди политиката на своя предшественик и дори отиде в САЩ, за да избегне церемонията по предаването на поста.

Тълпа от поддръжници на Тръмп нахлу в сградата на Капитолия (видео и снимки)

Щурмът от 8-и януари се случва точно 2 години след нахлуването на поддръжници на Тръмп в сградата на щатския Капитолий. Те също отказваха да признаят изборната победа на опонента на своя лидер - настоящия президент Джо Байдън.

Видео: The New York Times

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.