Сигнализирай!

Може ли костюм на вълк за 21 000 евро да ти помогне да забравиш, че си човек? (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
30.01.2023 г.
27
0

Може ли костюм на вълк за 21 000 евро да ти помогне да забравиш, че си човек? Отговор дава публикация на LADbible.

Японският инженер Тору Уеда твърди, че когато го облече вече не се чувства човек. А погледне ли се в огледалото, насреща си вижда 100-процентов вълк.

„Така прекъсвам връзките си с хората с всичките им тревоги, свързани с работата. За краткото време, докато съм вълк, мога да забравя за тях“, споделя 32-годишният мъж, живеещ в Токио.

https://www.youtube.com/watch?v=SUULY8FSJQY
Над костюма му се трудили четири души в продължение на седем седмици

Уеда имал строги изисквания към компанията производител Zeppet. Настоявал те да направят такъв костюм, който да не прилича на никой друг, като същевременно той трябва да му позволява да се движи нормално, както и досега.

За удовлетворяването на капризите на клиента от Zeppet организирали три срещи на живо с него. Също така обменили десетки изображения на вълци с около четиресет мейла, докато стигнат до желания модел. В подробната комуникация стигнали до обсъждането дори на материята и текстурата за бъдещия костюм.

https://www.youtube.com/watch?v=6-7Nyqibj6A

По изработката му се трудили четири човека в продължение на седем седмици. Според Тору Уеда, който платил за поръчката си три милиона йени (около 21 000 евро), всеки вложен цент си заслужавал.

Той не е единствен дори в Япония
https://twitter.com/game_watch/status/1513827928723046404

Тору Уеда не е единственият човек, платил огромна сума, за да заприлича на животно. Преди време писахме за друг един японец, който поискал от същата компания да изработи костюм, който в максимална степен да прилича на любимото му куче. От фирмата Zeppet са се специализирали в производството на такива костюми за целите на киното и телевизионната реклама. И като гледаме резултатите им, можем убедено да предположим, че владеят пазара.

Мъж похарчи цяло състояние, за да заприлича на любимото си куче (видео и снимки)

„Аз не съм върколак“, твърди Уеда. „Върколаците са чудовища, а аз не съм такъв“, допълва той и се наслаждава на волния живот в кожата на хищник. Но ако си мислите, че облича костюма си с повод и без повод, грешите. Въпреки, че в мрежата циркулират видеа с него, докато се разхожда по улиците на японската столица, той не смята да го прави често. Както впрочем и не смята и да се появява на официални приеми. Сам той признава, че срещата с кучетата по улиците на Токио не е особено желателна.

Видео: YouTube

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.