Сигнализирай!

Статистиката не лъже: Роналдо бе проблемът на Юнайтед

Gospodari.com
Gospodari.com
14.02.2023 г.
23
0

Статистиката не лъже: Роналдо бе проблемът на Юнайтед. Това става ясно след детайлен поглед върху показателите на "червените дяволи" след като драмата между клуба и играча бе разрешена по позитивен и за двете страни начин. Оказва се, че Манчестър "Юнайтед" е най-добрия отбор във Висшата лига след паузата за Мондиала.

Image
Снимка: Twitter

В момента на напускане на Роналдо в посока "Ал Насър", "Юнайтед" се намира на петото място в класирането. След подновяването на Висшата лига обаче тимът е спечелил най-много точки от всички отбори в първенството. С 23 пункта те имат седем победи в десетте си изиграни мача. Хората на Ерик Тен Хаг имат само една загуба в този период.

Роналдо превъртя играта (видео)

Освен това съставът е и сред най-добрите по отношение и на нападението, и на защитата си. Тимът вкарва по точно 2 гола средно на мач, допускайки в същото време едва по 0,9 попадения. Това го нарежда и в топ 3 на отборите в Европа, които имат най-голям % победи в шампионатните си мачове. Пред "червените дяволи" са единствено италианския "Наполи" и испанския "Барселона".

https://twitter.com/UTDMoh_/status/1625495092491612162?s=20&t=TP0opJMmJEOD8JU6GKKkHg

В същото време Роналдо започна да влиза във форма в новия си тим. Той вкара 4 гола за само 40 минути по време на последния мач на "Ал-Насър". С тях той помогна на отбора си да спечели с 4-0 и да оглави класирането. Със сигурност обаче елитния футбол ще му липсва. Това ще бъде първия сезон от 18 години насам, в който португалецът няма да играе в елиминационната фаза на най-престижния клубен турнир в света - Шампионската лига.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.