Сигнализирай!

Източиха цял язовир заради изпуснат смартфон

Gospodari.com
Gospodari.com
31.05.2023 г.
11
0

Източиха цял язовир заради изпуснат смартфон. Случаят е от Индия. 32-годишният държавен служител Раджеш Вишвас източил 2 милиона литра вода, за да си вземе обратно телефона.

Повече от 2 милиона литра вода са изпомпани от резервоара Паралкот за няколко дни в опит да бъде изваден телефонът на Раджеш Вишвас, местен инспектор по храните, съобщи CNN. Според местни медии те са достатъчни за напояване на 1500 декара земеделска земя.

Снимка: iStock

Държавният служител почивал с приятели на брега на язовира. Решил да си направи селфи с чисто новия си телефон, но без да иска го изпуснал във водата. Раджеш се обадил на местните, които се гмуркали с дни, но не открили смартфона.

Във видео, споделено от Indian Express, Вишвас каза, че е наел дизелова помпа, за да „източи малко вода в близкия канал“ в опит да вземе телефона. Обяснява, че е направил това след разрешение от офицер от подразделението. Помолил и други хора да се опитат да извадят телефона, но те не са успели да го достигнат, тъй като е имало твърде много вода.

https://twitter.com/IndianExpress/status/1662078099268272130

Неговата версия за събитията обаче е различна от тази на работодателя му. Раджеш е бил отстранен от работа заради злоупотреба с власт. Работодателят му отбелязва, че инспекторът е похабил милиони литри вода и то по време на силна жега.

В заповедта му за отстраняване се посочва още, че Вишвас не е получил разрешение да източи водата.

Вишвас обаче настоява, че водата, която е източил, е от преливната част на язовира и така или иначе „не е в използваемо състояние“.

В крайна сметка телефонът е открит, но така и не е проработил. Раджеш останал и без телефон, и без работа.

Маймуна краде алкохол от клиенти на магазин в Индия (видео)

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.