Сигнализирай!

Цяла военна рота се притече на помощ на пострадали при катастрофа (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.03.2024 г.
7
0

Цяла военна рота се притече на помощ на пострадали при катастрофа. Транспортното произшествие е станало вчера следобед (7 март) на пътя между Димитровград и Стара Загора, предаде NOVA.

За щастие в този момент военнослужещи от 31-ви механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада се прибирали от командировка в Стара Загора и не останали безучастни. Щом видяли катастрофата, те веднага отбили, за да се притекат на помощ.

Сблъсъкът между двете коли бил челен и за щастие не е имало сериозно пострадали от инцидента, случул се между селата Бял извор и Тракия. Командирът - лейтенант Иван Станоев - бързо се ориентирал в ситуацията и под негово ръководство ротата му оказала необходимата помощ както за пострадалите, така и за участниците в движението.

Полицаи с мил жест: Помогнаха на закъсала на пътя жена (снимки)

Военните от Сухопътните войски веднага подали сигнал на 112, които реагирали бързо. Докато чакали спешната помощ, те създали организация на пътя, като регулирали движението.

На пострадалите оказали първа долекарска помощ. Бойният санитар Петя Димитрова, която е и единствената жена в ротата, промила раните на потърпевшите. По думите ѝ участниците в инцидента са били шокирани от появата на многото военни.

След като направили всичко необходимо, военнослужещите останали с пострадалите до пристигането на органите на МВР и екипите на Спешна медицинска помощ.

„Ние военнослужещите винаги помагаме на населението при бедствия и аварии. Никога не  подминаваме и пътен инцидент”, заяви лейтенант Станоев. Той уточни, че е попадал и друг път в подобна ситуация и винаги би помогнал в нужда.

Потърпевшите са имали огромен късмет, че са попаднали на ротата на лейтенант Станоев. Радостни сме, когато научаваме за подобни случаи. Тези военнослужещи са пример за това как всеки, който има необходимите компетенции, трябва да реагира в подобна ситуация! Те са изпълнили всичко необходимо за спокойствието на пострадалите и нормалното преминаване на движението!

Адмирации за нашите военни! Нека има повече такива хора! Правете добро - заразно е!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.