Сигнализирай!

Обмислят нови санкции срещу Русия заради смъртта на Навални

Gospodari.com
Gospodari.com
15.03.2024 г.
8
0

Обмислят нови санкции срещу Русия заради смъртта на Навални. Европейският съюз е готов да постигне съгласие за санкции срещу няколко души, смятани за замесени в смъртта на критика на Кремъл Алексей Навални в арктическа наказателна колония, предаде Reuters.

Външните министри на ЕС вероятно ще одобрят санкциите в понеделник, ден след края на тридневните избори в Русия, които почти сигурно ще дадат на президента Владимир Путин още шест години начело на страната.

След като оцеля след опит за отравяне през 2020 г., Навални, който беше на 47 години, когато почина преди месец, излежаваше присъди от над 30 години за измама, екстремизъм и други обвинения, които според него са измислени, за да го накарат да млъкне.

Руските власти издадоха смъртен акт, в който се посочва, че той е починал от естествена смърт. Последователите на Навални смятат, че той е бил убит от властите, което Кремъл отрича.

Осем европейски държави първоначално писаха до върховния представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел през февруари. Искането им бе за санкции срещу руските прокурори, съдилища и служители на затворите заради смъртта на Навални.

Мисля, че ще видите политическо съгласие, когато стане въпрос за санкции срещу лица, замесени в смъртта на Навални“. Това казва високопоставен дипломат от ЕС, пожелал анонимност.

Руски ракети атакуваха жилищни сгради в Одеса (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.