Сигнализирай!

Руски ракети атакуваха жилищни сгради в Одеса (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.03.2024 г.
4
0

Руски ракети атакуваха жилищни сгради в Одеса. 16 са вече жертвите на две руски ракетни атаки по жилищни сгради в Одеса през изминалата нощ. 55 души са ранени. След първото попадение идва втората ракета - точно когато спасителите са разчиствали, търсели са оцелели и са извеждали ранените.

Сред жертвите има медик и представител на аварийните служби. Двамата се втурнали към мястото на първия удар, за да помогнат на ранени, но последвал втори.

Пострадали са общо 7 души от аварийните служби, както и двама бивши високопоставени служители на Украйна, присъединили се към армията, пише Дневник.

"Руският терор в Одеса е знак за слабостта на врага, който се бие срещу украинските цивилни в момент, когато не може да гарантира безопасността на хората на собствената си територия". Това написа началникът на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак в Telegram.

https://www.youtube.com/watch?v=61TwqQ0KZEk

Според украинската страна ракетите са изстреляни от Крим.

В събота в града е обявен Ден на траур.

Тежко засегната е цивилна инфраструктура в пристанищния град на Черно море, който стана обект на много руски удари в последните седмици. По него се изстрелват дронове и ракети почти всеки ден този месец.

Още 5 млрд. евро военна помощ за Украйна

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.