Сигнализирай!

Ето колко деца останаха без места в столичните детски градини (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.05.2024 г.
44
0

Ето колко деца останаха без места в столичните детски градини - около 10 000. bTV съобщи, че на първо класиране са приети 11 193 дечица в детските заведения в София.

Родителите имат време до 23 май да ги запишат. Тогава ще бъдат публикувани и резултатите от второто класиране. следва да ги запишат от 13 до 23 май.

Обявените свободни места за прием в столичните ясли и градини през следващата учебна година бяха малко над 13 000. Общо кандидатствалите деца бяха 23 974, което означава, че 10 213 от тях засега остават бе място.

Снимка: iStock

Свободните места за второ класиране са около 3 000. 

Родителите подаваха кандидатури за прием на децата си в общинските самостоятелни детски ясли, детски градини и подготвителните групи в общинските училища от 8 април до 12:00 ч. на 9 май.

От столичната община посочиха, че между май 2023 г. и април 2024 г. са построени нови сгради на детски градини и са направени разширения на съществуващи, като в резултат на това са обявени 503 нови места в 20 нови групи на 5 детски градини. В тях вече са приети деца на текущи класирания и те посещават детска градина, информираха през април от Столичната община.

Свободните места в началото на кампанията през 2023 г. бяха 12 436. Новите места са в 14 различни района на София, включително в районите с най-голям недостиг - "Витоша", "Лозенец" и "Триадица".

Години наред слушаме напразни обещания от управляващите относно недостига на места в столичните детски градини и ясли. И въпреки техните думи всяка година бройката на неприетите деца е около 10 хиляди. Това е прекалено голям брой за град, който има претенциите, че осигурява европейски условия за живот!

Йорданка Фандъкова с еднакви обещания през 2018 г. и 2020 г. (видео)

След години празни обещания: 10 252 деца останаха без място в детските градини в София („Коментарът на Господарите“)

Фандъкова с нови лъжи за детските градини, заместникът ѝ избяга от протестиращи родители (РЕПОРТАЖ)

Хекимян и Терзиев влязоха в спор колко точно места не достигат в детските градини (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.